Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Get Driven en MINI leveren aan huis voor Belgische horeca

Vijftien Belgische horecabedrijven krijgen vanaf volgende week een MINI mét chauffeur ter beschikking om maaltijden aan huis te leveren. De chauffeursdienst Get Driven en MINI willen hiermee de Belgische horeca ondersteunen die wegens de coronacrisis de deuren moest sluiten.

Maaltijden met chauffeur

Vanaf volgende week kunnen horecazaken in België een beroep doen op een unieke thuisleverservice. Vijftien restaurants krijgen een MINI met chauffeur ter beschikking om maaltijden aan huis te bezorgen. Dat kan zowel tijdens een middag- als een avondshift, vijf dagen per week.


De service mikt in de eerste plaats op horecazaken buiten de steden, die geen beroep kunnen doen op bestaande koerierdiensten zoals Deliveroo of Uber Eats. Horeca-uitbaters kunnen tot maandagmiddag 6 april een aanvraag indienen via www.keepyourdrive.be. Op basis van de ingestuurde aanvragen en het potentieel zullen vijftien horecazaken geselecteerd worden.

Wagens staan stil

Door de lockdown stonden de test- en marketingwagens van MINI Belux noodgedwongen stil, zegt Stijn Vermeulen van MINI Belux. MINI is dan gaan nadenken over een manier om die op een of andere manier nuttig in te zetten. Bij chauffeursdienst Get Driven, waar je een chauffeur kunt boeken om met je eigen wagen rond te rijden, zat men met hetzelfde probleem: het aantal verplaatsingen met chauffeur is sterk gedaald. Er zaten dus heel wat potentiële bestuurders zonder werk.

“Voor horeca-uitbaters is het niet evident om te koken en zelf maaltijden te leveren, en niet alle klanten willen zelf maaltijden afhalen.”

Al snel ontstond het idee om de testwagens en chauffeurs in te zetten om maaltijden aan huis te leveren. “Voor horeca-uitbaters is het immers niet evident om zelf te koken en maaltijden te leveren”, zegt Stijn Vermeulen. “Niet alle klanten zijn vandaag bereid om een maaltijd af te halen.”

Op zoek naar potentieel


Uit de inzendingen zullen MINI en Get Driven maandag vijftien zaken selecteren. Daarbij wordt rekening gehouden met meerdere criteria, zoals of ze al dan niet reeds actief zijn op vlak van thuisleveringen. “We gaan zien waar de nood het hoogst is en welke zaken het meeste potentieel hebben”, zegt Stijn Vermeulen. “Iemand die nu al met Deliveroo werkt, heeft ons niet zo erg nodig.”


“We gaan zien waar de nood het hoogst is en welke zaken er het meeste return uit zullen halen.”

De geselecteerde horecazaken zullen vanaf 6 april 2020 vier weken lang kunnen beschikken over een kosteloos aangeboden bezorgdienst. Andere geïnteresseerde horecazaken kunnen indien gewenst een chauffeur bij GetDriven boeken voor een verlaagd tarief van 49,95 euro per shift van drie uren.

www.keepyourdrive.be