Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Balls & Glory steunt zorgsector met lekkere maaltijden

De zorgverleners staan momenteel onder druk en kunnen alle hulp goed gebruiken. Ook jij kunt een steentje bijdragen door te trakteren op een portie gehaktballen en stoemp van Balls & Glory.

“Enkele vrienden die in een ziekenhuis werken, vertelden me dat ze niet meer in het restaurant geraakten en vroegen of we gehaktballen konden brengen. Dat hebben we dan ook gedaan. Daarna plaatste ik een oproep op Instagram om te vragen of er nog zorgverleners ballen konden gebruiken. Er kwam heel veel reactie op”, vertelt Wim Ballieu. “Bovendien bleek dat heel wat mensen wilden doneren aan de zorgverleners.”

Weert u!

Hieruit groeide het idee om via de website donaties mogelijk te maken. Voor 8 euro kun je een ‘solidariteitsbal’ kopen. Balls & Glory verdubbelt dit bedrag en levert een portie stoemp en ballen aan een zorgcentrum of ziekenhuis. “Elke vrijdag gaan we op ronde voor de zorgverleners. We passeren bij grote ziekenhuizen zoals het UZ Gent, UZ Jette of Sint-Trudo in Sint-Truiden, maar evengoed bij een apotheek of een opvangcentrum.” Tijdens het interview is Wim op weg naar Aalst voor een levering van zestig porties. “Met een speciale boodschap op de doos: Be safe, be glorious. Weert u!”

De solidariteitsactie van Balls & Glory is tot nu een toe een succes. “We zijn nu drie weken bezig en hebben al meer dan 500 donaties ontvangen en zo’n 1.500 porties geleverd. Wat ik vooral cool vind, is dat de donaties van overal komen”, zegt Wim Ballieu. “Momenteel kunnen we het nog vrij goed bijbenen. We doen in ieder geval voort zolang het nodig is.”

Grote dankbaarheid


De zorgverleners zijn erg blij met dit initiatief. Wim Ballieu: “We hadden eerst een beetje schrik om in de weg te lopen in de ziekenhuizen. Maar we voelen dat naarmate de stress in de ziekenhuizen stijgt, ook de dankbaarheid toeneemt. De zorgverleners appreciëren het wel dat mensen maaltijden doneren en dat wij ze komen brengen. Soms reageren ze zelfs emotioneel, met een welgemeende ‘Merci dat jullie dit voor ons doen!’”


Wil je zelf ook gehaktballen en stoemp doneren? Surf dan naar www.ballsnglory.be/donation