Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Hoe Bikefitting Surplace ondanks corona zijn marketing verbeterde

Wat doe je als ondernemer als je zaak wegens de coronacrisis moet sluiten? Je gebruikt de vrijgekomen tijd positief, bijvoorbeeld om aan je digitale marketing te werken.

Korneel Mansis is kinesist van opleiding, en zaakvoerder van Bikefitting Surplace. Bikefitting is ervoor zorgen dat mensen correct op een fiets zitten. "Veel mensen klagen over pijn aan de schouders, nek of zitvlak bij het fietsen", zegt Korneel. "Dat komt meestal doordat ze met een standaard fiets rijden die niet aan hun lichaam is aangepast. Daar kunnen we via bikefitting iets aan doen."


In zijn bedrijf heeft Korneel geavanceerde meetapparatuur om na te gaan hoe iemand op een fiets zit. "We zetten jouw fiets op rollen, en dan meten we wat er aan jouw fiets verbeterd kan worden, zoals de hoogte van zadel en stuur, de afstand tussen zadel en stuur, de druk op het zadel…" Na de metingen worden de nodige aanpassingen gedaan.

Werken aan marketing


Bikefitting Surplace was net voor de coronacrisis gestart, maar moest meteen de deuren sluiten. Nochtans dacht Korneel dat er wel vraag naar bikefitting was, omdat tijdens de lockdown veel meer mensen weer op de fiets kropen. "Ik heb de vrijgekomen tijd gebruikt om aan mijn marketing en naambekendheid te werken. Zo ben ik bij de Digitale Versnelling terechtgekomen."


Een expert in digitale marketing heeft samen met Korneel bekeken welke zoektermen het vaakst gebruikt worden. Zoekt de Vlaming op 'zadelpijn' of 'pijn aan de poep'? Al die zoektermen werden verwerkt in de artikels op de website van Bikefitting Surplace. Zo wordt de site makkelijker gevonden en staat ze hoger in Google. De expert gaf Korneel ook tools om zelf na te gaan welke zoektermen 'trending' zijn op Google. Zo kan Korneel indien nodig zelf zijn website bijsturen.


Het resultaat was meteen merkbaar, zegt Korneel. "Ik kreeg direct meer vragen om informatie en aanmeldingen voor een afspraak. Veel nieuwe klanten hebben dus de weg naar mijn zaak gevonden. Als ik op 18 mei weer mag opengaan, kan ik er meteen invliegen."

De Digitale Versnelling

De Digitale Versnelling is een online platform van Telenet Business waar ondernemers experts kunnen vinden om hun zaak digitaal vooruit te helpen. Zij maken je wegwijs in Facebook, LinkedIn, webshops en nog veel meer. Het gaat dus niet alleen om digitale marketing: ook met vragen over online betalen, je facturen digitaliseren, social media en veel meer kan je er terecht. Telenet Business linkt je met de juiste digitale expert die op jouw vragen kan antwoorden.


Om ondernemers in deze tijden te ondersteunen schenkt Telenet 100 gratis sessies van 2 uur weg. Schrijf je snel in en geef jouw zaak een digitale versnelling.


Kan jouw zaak nog een digitaal duwtje in de rug gebruiken? Schrijf je dan snel in op digitaleversnelling.be/samenerdoor, want Telenet reserveerde 100 gratis videocalls van 2 uur met experts. Tijdens zo’n call worden al jouw vragen beantwoord, op maat van jouw zaak. Of je nu klant bent bij Telenet of niet. Boek hier je gratis videogesprek.