Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Mode in tijden van lockdown

Nu alle niet-essentiële winkels fysiek gesloten zijn, lijkt de retailsector volledig aangewezen op e-commerce om te blijven draaien. Ook bij modezaak Brooklyn met zeven winkels in Oost- en West-Vlaanderen komt de coronacrisis hard aan. “Het zijn straffe tijden en het ging al zo hard. Maar elke storm is bevaarbaar, het hangt af van het schip en de kapitein”, vertelt zaakvoerder Ubbe Descamps.

Virtueel shoppen


Uitzonderlijke tijden vragen om een uitzonderlijke dienstverlening. Verrassend en innovatief uit de hoek komen via virtuele shoppingtours bijvoorbeeld. Het idee: laat websitebezoekers virtueel door jouw winkel wandelen alsof ze er daadwerkelijk zijn. Nooit eerder was online winkelen zo realistisch.


Ubbe Descamps: “We proberen onze persoonlijke service zo goed mogelijk digitaal te vertalen. We organiseerden op Facebook al een live dj-set vanuit onze shop in Kortrijk en ook onze virtuele shop verkleint de kloof met het persoonlijk contact en de beleving van onze fysieke winkels. Klanten appreciëren dat wel en zijn heel dankbaar. Niet alleen de vaste klanten hebben hun weg gevonden naar de online verkoop, integendeel.”


Peoplemanager


Honderden bedrijven hebben sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land gedeeltelijke of volledige technische werkloosheid ingevoerd voor hun personeel. Ook het vaste verkoopteam van tachtig ‘profashionals’ (commerciële medewerkers) bij Brooklyn zit momenteel thuis.


Ubbe Descamps: “Als zaakvoerder voel ik bij onze mensen een groeiende onzekerheid over de situatie met de tijdelijke werkloosheid en crisis in de modesector. Momenteel rijd ik voortdurend rond om alle online orders in onze winkels op te halen en bel ik dagelijks enkele medewerkers onderweg op. Korte telefoontjes en regelmatig contact zijn belangrijk om iedereen gemotiveerd te houden en ook gerust te stellen.”


Positieve werklust


Als multibrandstore probeert het familiebedrijf al 48 jaar het verschil te maken met andere grote kledingswinkels. Met een mix van merken en heel veel broeken, brands and pants dus. Zet Brooklyn de online service ook na corona voort?


“Het zijn straffe tijden en het ging al zo hard. Maar elke storm is bevaarbaar, het hangt af van het schip en de kapitein.”

Ubbe Descamps: “We hopen vanaf 4 mei onze deuren fysiek weer te openen. De heropening van onze winkels zal onder strikte voorwaarden gebeuren. Klanten zullen in alle rust kunnen shoppen op afspraak. Ons ding blijft sowieso de persoonlijke service en we zullen meer dan ooit inzetten op een persoonlijke shopervaring. Onze vernieuwde winkel in Gent zou normaal eind maart opnieuw zijn deuren openen. Dat is nu even uitgesteld, maar we kijken er met veel goesting en een positieve werklust naar uit om onze klanten opnieuw te verwelkomen.”


Benieuwd naar een virtuele shopervaring? Kijk op www.brooklyn.be/nl/nieuws/virtueel-shoppen-oostende