Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Callebaut steunt chocolatiers met online platform

Pasen is traditioneel de start van een topperiode voor de Belgische chocolade. Maar de coronacrisis gooit roet in het eten. Om alle artisanale chocolatiers in ons land extra te ondersteunen, brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar België.

Klanten blijven in hun kot

De impact van de coronapandemie op de Belgische handelaars is ongezien. Ook de chocolatiers in ons land gaan door een moeilijke periode. Als voedingswinkels houden ze de deuren open voor hun klanten, maar die blijven massaal in hun kot.

Bovendien komt de timing bijzonder ongelegen, want de paasperiode is traditioneel een topperiode voor de Belgische chocoladesector. Veel chocolatiers zijn al weken met de voorbereidingen bezig. “Pasen is voor chocolatiers een van de drukste periodes van het jaar. Voor sommigen is het zelfs goed voor dertig procent van hun omzet”, vertelt Kristof Bastiaens, Sales Director bij Barry Callebaut Gourmet Benelux.


Social distancing


Om lokale chocolatiers te ondersteunen, werd het online platform Not Without My Chocolateop poten gezet. “Door zich daarop aan te sluiten, kunnen artisanale chocolatiers hun klanten in deze periode van social distancing blijven bereiken”, stelt Kristof Bastiaens.


“Pasen is voor chocolatiers een van de drukste periodes van het jaar. Soms goed voor dertig procent van hun omzet.”

Alle chocolatiers in ons land en ook in een aantal buurlanden kunnen zich op het nieuwe platform aansluiten. “Het volstaat om een account aan te maken en een profiel te creëren”, klinkt het. Daarbij kunnen handelaars ook aangeven welke diensten ze aanbieden, zoals levering aan huis, online bestellingen en/of afhalingen in de winkel. Dankzij een zoekfunctie op de site moeten klanten makkelijk de weg vinden naar de chocolatiers en patissiers in hun buurt.


Ook die moesten sluiten


Enkele dagen na de lancering in ons land waren er al ruim zeventig Belgische chocolatiers op ‘Not Without My Chocolate’ aangesloten. “Verschillende chocolatiers zetten vandaag in op online verkoop, bestellingen via telefoon of e-mail, en leveringen aan huis, maar niet iedereen staat daarin even ver. Met het platform willen we hen extra ondersteunen.”


Ook chocolatiers die hun winkel hebben moeten sluiten, kunnen dankzij ‘Not Without My Chocolate’ nog aan de slag blijven. “Aan de consument willen we de boodschap meegeven: je lokale handelaars om de hoek staan paraat, vergeet hen niet.”


www.notwithoutmychocolate.com