Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

De paashaas belt aan

De paasperiode is voor chocolatier Patrick Mertens van chocoladehuis Boon in Hasselt een topperiode. Nu de winkel in de Hasseltse binnenstad niet langer kon openblijven, drong een oplossing zich op. En die oplossing vonden ze al snel in het opzetten van een webshop om zo de paaseieren, paashazen en andere paascreaties in chocolade bij hun klanten te krijgen.

Pasen is chocolade


Ze zijn haast te mooi om op te eten, de creaties die chocolatier Patrick Mertens maakt. Met Pasen voor de deur willen heel wat chocoladeliefhebbers genieten van al dat lekkers. En net nu is hun favoriete chocoladehuis gedwongen gesloten.


“Pasen is een topperiode die het mogelijk maakt om de rustigere zomermaanden financieel te overbruggen. We moesten dus op zoek gaan naar een oplossing.”

Inge Lijnen: “Pasen is voor ons inderdaad een topperiode die het mogelijk maakt om financieel de doorgaans veel rustigere zomermaanden te overbruggen. Bovendien hadden we hier een enorme stock aan paaschocolade klaarstaan die onder andere bedoeld was om te verkopen in onze pop-upstore in het gloednieuwe Cartier Bleu in Hasselt. Maar dat gaat dus allemaal niet door. Daarbovenop zijn er heel wat grote bestellingen door bedrijven geannuleerd. We konden niet anders dan een oplossing bedenken.”

Eigen webshop


Die oplossing vonden ze al snel in een eigen webshop. Dankzij de medewerking van een externe partner kon de webshop in geen tijd gelanceerd worden. Inge Lijnen: “Op de webshop bieden we onze hele voorraad chocolade aan. De eerste dagen zorgde mijn man Patrick nog zelf voor de leveringen aan huis. Maar dat blijkt ondertussen niet meer haalbaar.


“Onze volledige voorraad chocolade wordt aangeboden in de webshop.”

We doen nu een beroep op een firma die normaal internationaal personentransport aanbiedt. Voor deze transportfirma is het ook een welgekomen opdracht nu alle andere personentransporten stopgezet zijn. Kleinere pakketten versturen we ook gewoon per post. Dat is geen enkel probleem voor pralines, repen, sticks, … Tot slot kan, na afspraak, een bestelling via de webshop ook in de winkel afgehaald worden. Telefonisch bestellen kan niet.”

Niet laten smelten


Toch staat de telefoon roodgloeiend bij Chocolade Boon. Inge Lijnen: “Ik denk dat ik vandaag al zeker honderd telefoontjes heb beantwoord. Vooral oudere klanten vinden bestellen via een webshop soms wat moeilijk. Maar via hulp van familie lukt het alsnog. Ze zijn vaak ook blij als we uiteindelijk bij ze aanbellen om de bestelling contactloos te overhandigen en ze ook even een babbeltje kunnen slaan. Maar heel veel tijd hebben we niet. Mijn man, onze twaalfjarige dochter en ikzelf hebben onze handen meer dan vol.”


Het team van Chocolade Boon weet nog niet of de huidige webshop ook in de toekomst permanent beschikbaar zal zijn. Intussen kun je de bestelde chocolade gerust een tijdje bewaren. Inge Lijnen: “Berg de chocolade op in een koele (max. 22° Celsius), donkere en droge ruimte. Op die manier is het geen enkel probleem om de chocolade een tijdje te bewaren. Al begrijpen we evengoed dat het moeilijk is om lang aan de zoete verleiding te weerstaan. Al dat lekkers laten smelten zou pas echt zonde zijn.”


webshopboon.be