Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Cuisine Tossins: van gratis toiletpapier tot aperitiefboxen

Gratis rollen wc-papier bij een kilo spaghettisaus of lasagne. Dat was de ludieke reactie van Gil Tossins, zaakvoerder van traiteur- en delicatessenzaak Cuisine Tossins in Roeselare op de recente hamsterwoede. “Onze actie heeft effect gehad en leverde positieve reacties op. En dat is belangrijk, we moeten proberen in de aandacht te blijven in deze tijden. Wat nu zeker tof kan zijn, zijn onze aperitiefboxen.”


Makkelijk is het niet voor een traiteur- en delicatessenzaak in deze tijden. “Heel veel mensen zitten nu thuis en hebben tijd. En dus gaan ze zelf aan het kokerellen, met dingen die ze allemaal in het grootwarenhuis gingen kopen. Want ze willen liever niet aanschuiven bij verschillende winkels voor hun verse producten of delicatessen."


"Mensen zijn thuis en hebben de tijd om zelf te koken. Dat maakt het als traiteur niet makkelijk."

"En daar komt nog eens bij dat wij in het centrum van de stad liggen, in de Noordstraat. Normaal een troef, maar nu niet. De winkels zijn dicht, het centrum ligt er verlaten bij,” stelt Gil Tossins van Cuisine Tossins. “Onze zaak is ook nog relatief nieuw, we zijn nog maar 1,5 jaar open.”


Weekend


“We hadden al een webshop, omdat we ook aan bedrijven leveren. Maar dat is nu dus bijna volledig weggevallen. En particulieren koken zelf nu ze meer tijd hebben. Al merken we dat er voor het weekend wel meer gedacht wordt aan traiteurgerechten in de afhaal of leveringen aan huis. Vermoedelijk door mensen die tijdens de week nog gewoon gewerkt hebben en in het weekend even willen uitblazen en genieten."


“Als jonge traiteurzaak moeten we in de kijker blijven lopen. Vandaar onze ludieke actie met gratis toiletpapier.”

"We hebben een ruim aanbod van gerechten, per portie of per kilo, met ook lekkers uit de wereldkeuken en gezonde ovenschotels zonder koolhydraten. En natuurlijk heel wat delicatessen die we in de winkel en online verkopen. Onze actie van gratis toiletpapier – vier rollen – bij een kilo lasagne of spaghettisaus loopt trouwens nog altijd.”

Fijne charcuterie en fingerfood


“Wat in deze tijden van thuiszitten ook een troef kan zijn, zijn onze aperitiefboxen, al te bestellen voor twee of vier personen, als je toch thuis met je gezin of partner rustig wil aperitieven: met fijne charcuterie en vleeswaren, kazen, een huisbereide salade, tapenade, fingerfood, enz. En we kunnen altijd wel een lekker flesje rosé of ander drankje suggereren, dat er prima bij past.”


www.cuisinetossins.be