Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

De Kleine Chef kookt in zijn kot en op YouTube

Dit jaar verloopt de paasvakantie allerminst zoals anders. Zo ook voor De Kleine Chef, dat onder andere culinaire kinderkampen organiseert. De geplande kookkampen en culinaire workshops kunnen om evidente redenen niet plaatsvinden. Als oplossing hiervoor bedacht het team van De Kleine Chef een online alternatief onder de vorm van gratis kookfilmpjes op YouTube.De Kleine Chef is een culinair event- en cateringbureau uit Halen dat kinderen wil betoveren met al het lekkers dat op tafel verschijnt. Tijdens de schoolvakanties doen ze dat via de kookkampen die ze voor kinderen organiseren. Maar deze paasvakantie is geen gewone paasvakantie. Jordy Geuens van De Kleine Chef: “Normaal zouden er deze paasvakantie zo’n honderd kinderen deelnemen aan onze kookkampjes."


“We denken na over aangepaste kookkampen voor de zomer. Die filmpjes zijn leuk, maar uiteindelijk brengt het financieel niks op.”

"Toen we die in het water zagen vallen, was het toch even slikken. Na twee dagen tobben hebben we dan beslist om met een alternatief te komen. En dat zijn dus online kookfilmpjes geworden die gratis te bekijken zijn via onze site en via YouTube. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen en ouders zich verbonden blijven voelen met De Kleine Chef. Ook al brengt het ons financieel niks op. In de aandacht blijven, daar draait het nu als onderneming om.”

Lucky shot

Jordy Geuens en zakenpartner Pieter Declercq hebben heel wat ervaring in culinaire events en kookkampen voor kinderen, maar het maken van kookfilmpjes is toch even andere koek. Jordy Geuens: “We hebben heel wat knowhow wat betref het bereiden van gerechten en omgaan met kinderen, maar het maken van filmpjes was inderdaad nieuw voor ons. Mijn vriend Pieter en ik nemen de filmpjes op in onze eigen keuken en laten ons assisteren door onze eigen kinderen. Als die er tenminste zin in hebben (lacht)."


“Het maken van kookfilmpjes was helemaal nieuw voor ons.”

"We filmen alles met onze smartphone. Dat gebeurt in een shot zodat we niet moeten monteren. Gelukkig mag er bij De Kleine Chef al eens iets mislopen, dat maakt het net plezant. Zo blijven onze filmpjes ook herkenbaar voor ouders die net als ons thuiszitten met hun kinderen.” Bloopers


De filmpjes van De Kleine Chef zijn allerminst saai om naar te kijken. Op het menu staan niet alleen volwaardige kindvriendelijke gerechten, maar evengoed een handige keukentechniek of spectaculaire cocktail. Want bij De kleine Chef draait het om de magie van koken. Al hebben de filmpjes hier en daar ook hun beperkingen. Jordy Geuens: “We moeten toch goed nadenken over de gerechten die aan bod komen. De recepturen mogen niet te lang zijn en we moeten het gevat en goed kunnen tonen aan de kinderen. En soms gaat het mis. Ik denk dat we onze reeks filmpjes kunnen afsluiten met een special vol bloopers.”

Handjes wassen


Wat de zomer brengt voor De Kleine Chef is nog afwachten, al hopen ze dat hun geplande kampen -zij het onder een andere vorm - toch kunnen doorgaan. Jordy Geuens: “We zijn inderdaad aan het nadenken over een aangepast scenario voor de zomer. We werken met kleine groepjes kinderen, dus dat is zeker een pluspunt ten opzichte van andere grotere kampen."


"Hygiëne is sowieso belangrijk tijdens onze kampen, al zullen we erop toezien dat de handen nog vaker gewassen worden. Onze kampen bieden ook een oplossing voor de opvang van kinderen. Dus daar dragen we ook toe bij. We moeten als ondernemer de knop durven omdraaien en nadenken over oplossingen. Die filmpjes zijn natuurlijk heel tof, maar uiteindelijk verdienen we er onze boterham niet mee.”

www.dekleinechef.be