Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Kempense ondernemers brengen restaurantervaring aan huis

Vier Kempense ondernemers slaan de handen in elkaar om hun klanten een volledige gastronomische maaltijd aan huis te bezorgen. Zo kun je ook in deze coronatijden genieten van lekker eten of iemand anders verrassen met een diner.

Restaurant aan huis


Onder de naam Dineren Thuis zorgen vier Kempense ondernemers ervoor dat je bij je thuis in stijl van een volledige gastronomische maaltijd kunt genieten. Een menu bestaat uit voorgerecht, hoofdschotel en dessert, en wordt geleverd met aangepaste wijnen, broodjes, pralines en tafeldecoratie. Alles is netjes verpakt in een cadeaubox die contactloos wordt geleverd. Er zitten aanwijzingen bij over hoe de warme gerechten op te warmen en extra uitleg bij de wijnen. Het enige wat je nog moet doen, is de hoofdschotel opwarmen in de oven.


Het initiatief is een samenwerking tussen wijnhuis Le Pur Sang, Restaurant Savoury, chocolatier Bieke Meeus en bloemenwinkel De Geheime Tuin. Ze werken met lokale producten uit de korte keten. De ingrediënten komen elke dag vers binnen. Menu’s worden enkel op bestelling bereid, verpakt en onmiddellijk verzonden.


Samen vieren


Je kunt een doos voor je eigen gezin bestellen, maar ook cadeau geven aan ouders, grootouders, een jarige of aan iemand die je wilt verwennen. “Tijdens het bestellen kun je dan een persoonlijke boodschap toevoegen, die door ons afgedrukt wordt en dan bij het pakket wordt toegevoegd”, zegt Lutgard Pigmans van Le Pur Sang. Zo krijgt de bestemmeling niet alleen een luxedoos voor een gastronomische avond, maar ook een blijvende herinnering. “Onze leveringsdienst maakt bovendien ook een foto wanneer de ontvanger de voordeur opent, om zijn of haar reactie vast te leggen. Die foto sturen we dan weer door naar de besteller. Zo weet de besteller dat alles goed gaat.”


“Ik ben net een bestelling aan het rondbrengen van een vader die menu’s laat leveren bij hemzelf en bij zijn twee zonen. Vanavond gaan ze via Skype samen dineren.”

"In deze coronatijden zijn Vlamingen echt inventief om toch samen feest te kunnen vieren", zegt Lutgard. “Mensen willen nog steeds met hun hele gezin of met vrienden genieten van een mooie avond. Ik ben net een bestelling aan het rondbrengen van een vader die menu’s laat leveren bij hemzelf, maar ook bij zijn twee zonen. Vanavond gaan ze via Skype samen dineren.”


Restaurant aan huis


Lutgard Pigmans kwam op het idee dankzij haar hoogbejaarde moeder, vertelt ze. “Mijn mama en haar vriend hadden altijd goedgevulde dagen - met vrienden afspreken op een terrasje, gaan eten bij de dochter en bij ons. Door hun leeftijd zitten ze in de risicogroep en ze blijven al van bij het uitbreken van de coronacrisis thuis. Eten koken is voor hen al moeilijker en naar de winkel kunnen ze zelf niet. Er is in onze regio wel een aanbod aan alledaagse gerechten en soep, maar dat moet je zelf ophalen bij de plaatselijke beenhouwer of in de supermarkt. Met ons initiatief wilden wij hen en andere mensen een echte restaurantbeleving aan huis brengen.”


Met ons initiatief wilden wij hen en andere mensen een echte restaurantbeleving aan huis brengen.”

Het plan was eerst om alleen in Turnhout en de omliggende dorpen te leveren, maar al gauw kreeg Lutgard de vraag of ze ook elders kon leveren. “Als dat haalbaar is, doen we dat zeker”, zegt ze. “We kunnen helaas niet voor één doos naar de andere kant van het land rijden.”


www.dinerenthuis.com