Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Marketingbureau maakt afhaalplatform voor lokale handelaren

Het Aalsterse Green Bananas maakte in volle coronacrisis het gratis platform Easy Delivery. De nieuwe website biedt inwoners van de ruime regio rond Aalst een overzicht van lokale handelaars die hun producten thuis leveren of voor afhaling aanbieden. “Op twee dagen tijd stond de site online.”

Zodra het coronavirus opdook, waren verplaatsingen buitenshuis beperkt tot het minimum en het noodzakelijke. Veel handelaars zaten met de handen in het haar. “Wij merken dat voor handelaars die naast hun winkel ook nog een webshop uitbaten, de financiële gevolgen nogal meevallen”, stelt Jeroen Plattiau, zaakvoerder van Green Bananas, een online- en marketingbureau uit Aalst.


“Het coronavirus heeft veel handelaars met een klassieke winkel doen beseffen dat ze nog meer de digitale kaart zullen moeten trekken.”

Tegelijk stelde Plattiau nog iets anders vast. “Handelaars die de deuren moesten sluiten, besloten een afhaal- of bezorgdienst aan te bieden. Dergelijke initiatieven werden vaak her en der aangekondigd via media als Facebook maar de boodschap geraakte niet gestructureerd tot bij de klanten. Het overzicht ontbrak.”


Van traiteur tot bloemist

Met Easy Delivery brengt Green Bananas klanten en handelaars uit de regio met elkaar in contact. En tegelijk geven we aan de plaatselijke handelaars de kans om hun producten te blijven verkopen.


“Op twee dagen tijd stond easydelivery.be online”

Easy Delivery is er voor elke handelaar die thuis kan leveren of afhaling aanbiedt: restaurants, traiteurs, slagers, voedingswinkels en zelfs kledingzaken en bloemisten. Via een kaart en een zoekfunctie krijgen websitebezoekers een overzicht van wie wat aanbiedt. Wie zoekt naar een ‘menu’, krijgt bijvoorbeeld een lijst met relevante traiteurs of restaurants.


“In een paar klikken kan de klant contact opnemen met de handelaar in kwestie en vervolgens zijn bestelling plaatsen en deze laten leveren of laten klaarleggen voor afhaling”, vertelt Plattiau. Op het moment van schrijven waren er al ongeveer 90 handelaars aangemeld.


Verschuiving naar digitaal


Jeroen Plattiau is als zaakvoerder van Green Bananas, een bureau met twaalf medewerkers, zelf initiatiefnemer van het platform. Ook hij heeft zijn marketingbureau meer en meer naar digitale marketing zien verschuiven. “Op twee dagen tijd stond easydelivery.be online”, klinkt het.


Het platform is gratis voor zowel handelaars als klanten. Voorlopig is het bedoeld voor de regio rond Aalst, Dendermonde, Ninove, Erpe-Mere en Lede. “Maar bedoeling is om naar andere regio’s uit te breiden. En eventueel ook met de optie dat handelaars meteen op het platform hun waren kunnen verkopen.”


Is het tenslotte ook de bedoeling dat easydelivery.be gratis blijft? “In eerste instantie zeker wel. Het is alleszins niet ons opzet dat we volgende week al die handelaars een factuur gaan sturen”, besluit Plattiau.


“Voor handelaars die naast hun winkel ook nog een webshop hebben, vielen de gevolgen vaak nog redelijk mee”

www.easydelivery.be