Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Kortrijkse startup Greygin maakt game rond beschermingsmateriaal

Met hun onlinespel wil de jonge Kortrijkse startup Greygin zorgverleners in woonzorgcentra leren hoe ze op een correcte manier hun beschermingsmateriaal moeten gebruiken. Maar ook het grote publiek krijgt een aangepaste versie. De games zijn gratis en de bedoeling is dat dit nog even zo blijft.

Play it Safe


De toepassing rond correct gebruik van beschermingsmateriaal bouwt verder op ‘Play It Safe!’, het platform dat Greygin eerder al bouwde. Het biedt veiligheidsopleidingen en brengt die op een aangename manier. “Play it Safe is een op games gebaseerd leerplatform dat zich richt op veiligheid en preventie. Het bestaat uit twee onderdelen: een portaal waar we beheer en rapportage behandelen, en een game. Dat game kan je zien als een Netflix van game based learning: hier zijn heel veel opleidingen beschikbaar”, vertelt Brecht Kets, medeoprichter en CEO van Greygin.


Reanimatie is een van die opleidingen die op het platform is terug te vinden. “We hebben op dit moment veel soorten opleidingen. Ons doelpubliek zijn voornamelijk bedrijven in verschillende sectoren”, aldus Brecht Kets van Greygin, dat een spin-off is van Howest.


Twee partners


Ook de opleiding voor corona preventie en de woonzorgcentra maakt gebruik van Play it Safe van Greygin. “Het betreft respectievelijk één opleiding voor de bevolking, en twee voor de woonzorgcentra”, verduidelijkt Kets. De preventie-opleiding voor het brede publiek is terug te vinden op coronagame.be.


“Die opleiding is beschikbaar gesteld door ons”, vertelt hij. Daarnaast zijn er nog twee opleidingen voor de preventie en persoonlijke beschermingsmiddelen voor de woonzorgcentra, te vinden op wzc.coronagame.be. “Hier hebben we twee partners voor: Liantis, die ons als specialist ondersteunt met de inhoud. En Stad Antwerpen die ons financieel steunt.”


Alles gratis


De ‘coronaopleidingen’ voor woonzorgcentra en het grote publiek passen bij de missie van Greygin: levens redden met games. Het jonge Kortrijkse bedrijf van Brecht Kets en Mike Ptacek werd in 2018 door UNIZO uitgeroepen tot West-Vlaamse starter van het jaar. Hun duidelijke missie, samen met het groeipotentieel van hun bedrijf, viel in de smaak bij de jury.

Hun leerplatform ‘Play It Safe!’, met allemaal spelenderwijze opleidingen rond veiligheid en preventie op het werk, liep dus al in de kijker. Die twee nieuwe opleidingen naar aanleiding van corona zijn, zo benadrukt Brecht Kets, gratis. “Beide blijven ook nog maanden gratis beschikbaar”, vertelt hij. “Die opleidingen blijven ook bestaan binnen het Play it Safe platform. En dat is een duurzaam platform waar opleidingen aan toegevoegd worden. Het is dus geen eenmalig gegeven”, klinkt het.


www.playitsafe.eu