Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Lockaal: online winetasting met Limburgse wijnen

Ben je een wijnliefhebber die zijn kot niet uit mag? Via Lockaal kan je op 10 mei een virtuele wijnproeverij volgen. En als je snel bent, krijg je de wijnen die geproefd worden thuis geleverd zodat je zelf kan mee proeven.

Virtueel proeven ​


Op zondag 10 mei kan je op de site van Het Belang van Limburg deelnemen aan een virtuele wijnproeverij. Via een combinatie van livestream en vooraf opgenomen beelden, neemt Lockaal je mee op een route langs zeven Limburgse wijnhuizen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en al je vragen worden beantwoord tijdens live-interviews. De tasting wordt geleid door wijnkenner Geurt van Rennes en wijnmaker Peter Colemont van Clos d'Opleeuw. De andere deelnemende wijnhuizen zijn Wijndomein Sassenbroek, Wijnkasteel Genoels-Elderen, Wijdomein Crutzberg, Wijndomein Gloire de Duras, Wijndomein Aldeneyck en Wijndomein De Caybergh.


Proef mee


Wil je graag mee proeven? Dat kan. Op de website van Lockaal heb je de keuze uit pakketten met de deelnemende wijnen. De pakketten zijn er in verschillende maten zodat iedereen thuis een ervaring op maat kan beleven. Het Lockaal Brons Kennismakingspakket bevat drie wijnen: een mousserende wijn (Wijnkasteel Genoels-Elderen), een witte wijn (Wijndomein Crutzberg) en een rode wijn (Wijndomein Aldeneyck).


Het Lockaal Zilver Liefhebberspakket telt zes wijnen: twee mousserende wijnen (Wijndomein Sassenbroek en Wijnkasteel Genoels-Elderen), twee witte wijnen (Wijndomein Crutzberg en Wijndomein Gloire de Duras) en twee rode wijnen (Wijndomein Aldeneyck en Wijndomein De Caybergh).


Het Lockaal Goud Sommelierspakket zorgt voor matching tapas met Limburgse streekproducten, verzorgd door Limburgse sterrenchef Alex Clevers van Vivendum. Bovendien zit er in dit pakket ook nog een exclusieve fles van Clos d’Opleeuw.


Facebookgroepen voor handelaars ​


Lockaal is een initiatief van JCI Hasselt. Junior Chamber International (JCI), in België ook gekend onder de benamingen Jaycees of Jonge Kamer, is een internationale organisatie van jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud. JCI draait om engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten – waarvan Lockaal een mooi voorbeeld is. "Met JCI Hasselt vergaderen we al sinds de start van de coronacrisis virtueel", vertelt voorzitter Jan Gorissen. "Op een van onze online bijeenkomsten is het idee gegroeid om samen online wijn te proeven. We wilden dat op een manier doen die ook de lokale economie ondersteunt."


"Op een van onze online bijeenkomsten is het idee gegroeid om samen online wijn te proeven."

De opbrengst van de actie gaat naar Habbekrats Hasselt - Huis van de Vos, een warme ontmoetingsplaats voor jongeren in hartje Hasselt. Als 10 mei een succes wordt, komt er vrijwel zeker een volgende editie.


lockaal.myonline.store