Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Van populaire lunchplek naar leveringen aan huis

De plannen om te starten met leveringen aan huis en take-away waren aan het borrelen bij Ulrich Bervoets, zaakvoerder van Maison-Blanche, een gevestigde waarde in Hasselt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch. Maar het coronavirus deed alles in een stroomversnelling gaan.

© Karel Hemerijckx

“Maison-Blanche is natuurlijk al jaren een gevestigde waarde in de Maastrichterstraat in Hasselt, voor ontbijten, lunch en (op vrijdag en zaterdag) ook voor een diner. Drie jaar geleden hebben wij de zaak over genomen. Een van onze troeven is onze ruime keuze in glutenvrije maaltijden. We kregen daar altijd positieve feedback op. En dus was ik echt wel aan het overwegen om die dingen ook als afhaal aan te bieden."

“We gaan echt naar de mensen toe, op deze manier.”

Het project lag klaar, net als de communicatie- en marketingplannen hiervoor. En toen werd het vrijdag de dertiende, en moest onze horecazaak dicht. Heel snel heb ik de switch gemaakt en bedacht: we moeten onze afhaalservice meteen uitrollen. En dat hebben we ook gedaan. Het is allemaal nog nieuw, maar het liep meteen. “


Asperges


“In het weekend kan je een ontbijtmand bestellen. We leveren die aan huis. De keuze is dezelfde als wat je in onze zaak zou kunnen eten. Een spiegeleitje kunnen we natuurlijk niet leveren, dat zou natuurlijk al gestold zijn. Maar een gekookt eitje zit er wel in hoor. En voor de rest bieden we ook een keuze uit onze lunchkaart: pasta, gerechten met vis of vlees, salades. Alles netjes verpakt én met duidelijke tips en richtlijnen hoe alles moet opgewarmd worden. Een steak bijvoorbeeld leveren we niet, dat kan je evengoed bij de slager halen. Maar nu bij de start van het aspergeseizoen zetten we zeker ook heel wat aspergegerechten op de keuzekaart. Dat is iets wat veel mensen in deze periode zouden bestellen, als ze op restaurant zouden gaan.”


"Fijn dat aan ons gedacht wordt."

“Onze klanten appreciëren onze leveringen aan huis en service (in Hasselt en omstreken). Ze kunnen alles krijgen per portie, maar sommige dingen ook per kilo. Zoals stoofvlees. We merken ook dat veel mensen iets bestellen en laten leveren als cadeau bij bijvoorbeeld hun (groot)ouders of vrienden die jarig zijn, als alternatief voor een gepland feestje. Zo kunnen die toch iets vieren in een gezin. Wie zoiets krijgt reageert altijd erg verrast en ontroerd ‘fijn dat aan ons gedacht wordt’. Wij als horecazaak zijn ook blij dat we alle mensen op die manier kunnen voorthelpen, en een hart onder de riem steken. We vinden het fijn om zo bezig te zijn, het is iets wat wij kunnen doen in deze tijd. “


Lokaal beter samenwerken


“Door deze situatie hebben we trouwens – op initiatief van slagerij Quetin – ook met enkele collega’s uit Hasselt een samenwerking uitgewerkt, te vinden op www.versuithasselt.be. Onze boodschap is duidelijk: klanten die niet meer naar onze winkels of zaak kunnen komen, daar gaan wij naartoe! Ze kunnen bestellen bij Hasseltse vershandelaren, en alles wordt gratis (vanaf 15 euro) aan huis geleverd. We gaan dus echt naar de mensen toe, op die manier.”


De Hasseltse stadsbistro Maison-Blanche kiest resoluut voor leveringen aan huis van ontbijtjes en lekkere lunchgerechten.


www.maison-blanche.be

www.versuithasselt.be


Foto’s: Karel HEMERIJCKX