Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Maison Slash snelt ouders te hulp

Adem in, adem uit. Deze periode van quarantaine is voor veel gezinnen een enorme uitdaging. Staat het huilen jou bij momenten nader dan het lachen, en kijk je al uit naar een glas rosé bij het ontbijt? Maison Slash to the rescue!

Maison wie?


Ingrid Renders en Anne Cornut zijn het vrouwenduo achter Maison Slash, een marketingagentschap en online community voor en door de nieuwe generatie ouders - de slashparents - die breken met tradities. Een slashparent is een ouder van wie het eigen leven na de geboorte van zijn of haar kinderen niet gestopt is.


Dat is precies wat Maison Slash biedt: voor/elke/ouder/wat/wils. Ze zijn ook de bedenkers van het Woord van het Jaar 2016 ‘Samsonseks’ en de organisatoren van de succesvolle Family Rave Parties. Hun eerste boek #parentfriendly marketing is begin dit jaar nog uitgeroepen tot Marketing Book of the Year 2019.

Door het coronahuisarrest zitten we dag in dag uit met ons gezin samengehokt tussen vier muren. Daarom lanceerde Maison Slash enkele leuke initiatieven voor alle rock-‘n-rollouders. Aan alle thuisblijfouders slash werknemers slash juffen ad interim, verenigt u!

#5WekenTotPasen


Ingrid Renders: “Onder de tag #5WekenTotPasen hebben we een tijdelijke Facebook-groep opgericht. We delen dagelijks tips en advies om die uitdagende work-lifebalans een compleet nieuw evenwicht te geven. Ouders kunnen er ideetjes uitwisselen om thuiswerken met kinderopvang te combineren. Uiteindelijk zitten wij – slashparents – met z’n allen in hetzelfde schuitje. De groep telt intussen al meer dan 12.000 enthousiaste en creatieve ouders.”

Het Nationale Gilmoment

Dé helden van 2020 zijn zonder enige twijfel de zorgverleners. Ze verdienen helemaal terecht hun dagelijks applaus. Maar ook alle ouders die meer dan ooit aan het multitasken zijn, verdienen een pluim. Om alle slashparents een hart onder de riem te steken, organiseert Maison Slash elke vrijdag om 18u het Nationale Gilmoment.


Om alle slashparents een hart onder de riem te steken, organiseert Maison Slash elke vrijdag om 18u het Nationale Gilmoment.”

Ingrid Renders: “Op vrijdag hebben ouders zo hard een aperitief verdiend omdat ze zich alweer door een week van quarantaine hebben geploeterd en gezweet. We gillen allen in koor de longen uit ons lijf om de opgehoopte stress eens goed los te laten.”

Het einde is (nog niet) in zicht: shout it out!

Samsonseks-pretpakket

Het coronavirus bepaalt ons hele doen en laten. Ook in de slaapkamer, waar de kinderen en die anderhalve meter afstand weleens in de weg zitten. Spreek daarom met je partner af om wekelijks wat we-time in te lassen.


Ingrid Renders: “Waarom Samsonseks soms moet, is allang geen vraag meer. Af en toe een passionele date inplannen met je partner is broodnodig, ook al moet dat in je eigen kot gebeuren. Met het Samsonseks-pretpakket willen we jullie sudderende seksleven de nodige vlam in de pan geven.”

Batterijen opladen of stoom aflaten? Download hier jouw Samsonseks-pretpakket. Eén duidelijke regel: tijdens dat ene lockdownkwartiertje mag je echt niet door de kids gestoord worden. Have fun!


www.maisonslash.be