Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Nadruk verwent thuiswerkers met verrassingspakket

Bij het grafisch bedrijf Nadruk in Beerse werkt iedereen noodgedwongen thuis. Alle medewerkers krijgen een verrassingspakket thuis geleverd om hen te bedanken voor de inzet en flexibiliteit.

Facebookgroepen voor handelaars ​


Op vrijdagnamiddag heeft zaakvoerder Gert Segers net alle verrassingspakketten klaargemaakt voor verzending met bpost. "Ik ben de enige die nog naar ons kantoor komt. Zo kan ik niemand besmetten," lacht Gert. Met de pakketjes wil hij zijn medewerkers bedanken voor de inzet de voorbije weken en hen een hart onder de riem steken.


“Ook de alleenstaanden mogen we niet vergeten. Voor hen weegt het sociaal isolement extra zwaar door.”

"Mensen met een gezin die plots fulltime moeten thuiswerken: dat was een hele uitdaging, maar het is gelukt. Maar ook de alleenstaanden mogen we niet vergeten. Voor hen weegt het sociaal isolement extra zwaar door." Het pakket bevat naast eten en drank ook ludieke voorwerpen zoals een spons, een kaars en rol wc-papier en druivensuiker, allemaal met een verhaaltje erbij."


Nog gauw een webshop ​


De voorbije drie weken waren erg druk, zegt Gert. "We kregen heel veel vragen van horecazaken die moesten sluiten om snel hun website te updaten met actuele informatie. Anderen wilden heel gauw een webshop toevoegen zodat hun klanten online bestellingen konden plaatsen. Ons webteam heeft hard moeten werken om dat rond te krijgen."


Voor andere bedrijven is de gedwongen pauze een moment voor een make-over. "We hebben net de ijswagens van een bedrijf uit de buurt in een nieuw jasje gestoken en opnieuw beletterd. Die wagens mogen nu toch niet uitrijden." Nadruk heeft veel klanten in de farmaceutische sector, en die draait momenteel natuurlijk op volle toeren. "Dat valt eigenlijk nooit stil," zegt Gert. "Ook zonder corona zijn er mensen met medische problemen."


Tijd om na te denken ​


Veel bedrijven maken van de coronacrisis gebruik om hun communicatie en huisstijl te evalueren, vertelt Gert. "De eerste week waren veel mensen murw geslagen, maar nu hebben ze tijd om eens rustig na te denken over hun logo of website. Dat is iets wat heel vaak blijft liggen. Ze maken eindelijk werk van een update voor hun site of plannen nieuwe content daarvoor. Het is nu het moment om dat te doen, want eenmaal de economie weer opstart, zal het er weer niet van komen."


"Er wordt veel informeler en aangenamer gecommuniceerd. Het lijkt of er minder afstand is omdat we nu allemaal in hetzelfde schuitje zitten."

Gert merkt ook dat de drempel om te communiceren nu veel lager ligt. "Er zijn veel meer klanten die me spontaan bellen om een idee af te toetsen. Er wordt veel informeler en aangenamer gecommuniceerd. Het lijkt of er minder afstand is omdat we nu allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Ook andere bedrijven op het industrieterrein informeren hoe het ermee gaat. Die verbondenheid is een echt positief gevolg van corona."


www.nadruk.be