Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Onderneemster biedt luisterend oor via NaturalSelf

Drie jaar geleden maakte Isabelle Ulenaers uit Geel een stevige carrièreswitch en werd de psychologe onderneemster. Ze ontwikkelde een succesvolle lijn van 100% vegan natuurlijke verzorgingsproducten, onder de merknaam SELF. In volle coronacrisis neemt Isabelle nu vrijwillig haar rol als psychologe tijdelijk weer op.Isabelle Ulenaers: “Psychologie zit in mijn bloed. Het is altijd mijn passie geweest om anderen te begeleiden in hun dromen, angsten en verlangens, met een flinke portie selfcare als rode draad. Want yes, het zit allemaal in je hoofd. Precies daarom is mentale gezondheid zo belangrijk! Het baart me zorgen dat er dezer dagen zo weinig over eenzaamheid wordt gesproken, de schaduwzijde van social distancing. In heel wat studies wordt eenzaamheid wel eens een stille moordenaar genoemd en dat heb ik ook onthouden uit mijn jarenlange praktijkervaring. In deze tijden is het ontzettend belangrijk dat we er voor elkaar zijn, maar niet alles is voor iedereen even makkelijk en bespreekbaar.”

“Meer dan ooit moeten we aan zelfzorg doen. Daarin verschilt mijn aanpak als onderneemster niet zo zeer van die van mijn vorige rol als traumapsychologe ”

Nu we met z’n allen thuis werken, leren en ontspannen stijgt het stressniveau. Isabelle: ”Dit zorgt voor meer ruzie, ongeduld, onbegrip en angst. Mensen die in zo’n situaties zitten en daarover in volle vertrouwen willen praten, klagen of hun gedachten en angsten willen delen, mogen altijd een mailtje sturen. Naar best vermogen krijgt iedereen van mij op een discrete manier een reactie. Als ik kijk naar hoeveel mailtjes er sinds mijn eerste oproep al zijn binnengekomen, kan ik alleen maar vaststellen dat er heel wat mensen zijn die er nood aan hebben. Zelfzorg, één van de belangrijkste bouwstenen van het leven, ondersteun ik graag waar mogelijk.”


Cirkel is rond

De vragen die Isabelle krijgt, komen vanuit verschillende hoeken van de samenleving. Zoals jongeren die zich vervelen of zich moeilijk kunnen motiveren tot schoolwerk. Maar ook alleenstaanden, ouders die plots thuis moeten werken en tegelijk kleine kinderen in huis hebben rondlopen, of gewoon mensen die angstig zijn. Isabelle: “Vooral het niet kennen van een exacte einddatum van deze bijzondere crisis is moeilijk. Daarom is het belangrijk dat mensen in tussentijd sociale contacten niet verwaarlozen. Maar ook gewoon goed voor zichzelf zorgen. Via beweging, een rustgevend bad, verwenmomenten met verzorgingsproducten.”


Ook binnen haar rol als onderneemster van Self, probeert Isabelle te ondersteunen waar kan. Zo leverde ze al ruim 300 gratis handverzorgingsproducten aan een zorgcentrum in de buurt. Voorlopig beschikt ze dan ook over een voldoende grote voorraad. Ook haar nauwe contacten met het Belgische labo dat haar producten ontwikkelt, helpen haar om de productie op peil te houden. Isabelle: “Eigenlijk maakt de hele filosofie van mekaar helpen en goed voor jezelf zorgen deel uit van de identiteit van Self. Mijn huidig initiatief rond het vrijwillig aanbieden van laagdrempelige psychologische ondersteuning sluit daar helemaal bij aan.” En zo lijkt de cirkel rond te zijn van een traumapsychologe die verzorgingsproducten ging ontwikkelen en nu weer eventjes psychologe wordt.

“Zelfzorg is één van de belangrijkste bouwstenen van het leven.”

Met haar achtergrond als psychologe, biedt onderneemster Isabelle Ulenaers nu een luisterend oor voor mensen die het mentaal moeilijk hebben.


www.naturalself.eu