Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Re-cover maakt bedrijven corona-proof

Heel wat bedrijven bereiden een herstart na de corona-lockdown voor. Re-cover uit Merelbeke begeleidt ondernemingen bij de aanpassingen die nodig zijn om veilig te kunnen werken.

One-stop shop


Voor bedrijven die na de lockdown weer opstarten, verandert er heel wat. De eigen medewerkers moeten tijdens het werken voldoende afstand houden, het ontvangen van bezoekers en klanten zal anders moeten verlopen, er zijn fysieke ingrepen zoals scheidingswanden nodig… Het nieuwe project Re-cover uit Merelbeke wil bedrijven begeleiden bij dit traject.


"Het unieke aan Re-cover is dat wij niet één product aanbieden, maar een one-stop shop zijn die alle nodige oplossingen bundelt", zegt Han Staelens van Re-cover. "Wij komen bij een bedrijf op bezoek – uiteraard met alle nodige veiligheidsmaatregelen – en maken een audit. Die audit somt alle zaken op die moeten gebeuren om de veiligheid op de werkvloer en de veiligheid voor klanten en bezoekers te verhogen. Dan maken we één pakket dat alle oplossingen bundelt en zorgen ervoor dat die geplaatst worden."


Aanpassen en communiceren


De oplossingen gaan van beschermingswanden uit plexiglas en dispensers voor handgel, over aanpassingen aan de infrastructuur, zoals aparte ingangen voor bezoekers, tot en met de communicatie die nodig is om deze oplossingen bekend te maken. Ook digitale tools zoals mailings, digitale meetings en conferenties, en videoanimaties zitten in het pakket. Op de website staat een voorbeeld van zo'n animatie die het personeel vertrouwd moet maken met de nieuwe maatregelen.


Re-cover werkt op dit moment aan een plan voor een shoppingcenter. "We maken de nodige algemene aanpassing voor het hele shoppingcenter, en daarnaast ook pakketten op maat voor elke afzonderlijke winkel", vertelt Han Staelens. "Daarbij krijgt elke winkelier één aanspreekpunt bij wie ze terecht kunnen met vragen. Zo krijg je een gecoördineerde, coherente aanpak voor het hele shopping center"


Werken op maat


Re-cover is een gezamenlijk initiatief van twee bedrijven. Panama Group heeft een jarenlange ervaring in de organisatie van evenementen, en Supercolor is gespecialiseerd in sterke visuele communicatie. "De coronacrisis had onze bedrijven zwaar geraakt: de evenementensector is volledig stilgevallen. We hebben dan de koppen bij elkaar gestoken en Re-cover opgestart om bedrijven te begeleiden", vertelt Han Staelens.


"Re-cover bouwt voort op onze sterktes: we zijn gewend om op maat van elk bedrijf te werken, en zelf op zoek te gaan naar de beste leveranciers voor elk product. Er zijn tal van leveranciers die oplossingen aanbieden rond corona, maar voor een individuele onderneming is het niet altijd haalbaar om zelf uit te zoeken wat ze juist nodig hebben en wat de beste oplossing voor de beste prijs is. Dat kunnen ze door ons laten doen, net zoals ze vroeger de organisatie van een evenement bij ons zouden uitbesteden", besluit Han Staelens.


www.re-cover.be