Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Huurbaas Valore schort huur handelspanden op

Voor kleinhandelaars zijn het barre tijden. Ze moesten al snel hun deuren verplicht sluiten. Tijdelijk geen locatie meer hebben waar ze klanten kunnen ontvangen, betekent een serieuze streep door de rekening. Om deze handelaars een hart onder de riem te steken, nam Vastgoedcreator Valore uit Hasselt een opvallend initiatief. Zij schorten de huurgelden op voor de handelspanden die zij beheren. Overigens hoeven deze kleinhandelaars ook geen provisies te betalen voor de kosten zolang zij onder lockdown zijn.Miguel Vandereyt: “Valore staat voor waardevol vastgoed. Als we die waarde kunnen maximaliseren, plukken wij en onze klanten daar de vruchten van. Als dat niet zo is, zoals in deze crisis, dan delen we ook de pijn van deze huurders. Ik heb zelf moeilijke tijden gekend als ondernemer en weet dus dat alle beetjes helpen in crisistijd. Mijn visie is dat je moet kunnen meegenieten als alles goed gaat maar zeker ook moet kunnen delen in de pijn.” En dus moeten de huurders van een twaalftal handelspanden hun huur niet betalen voor de periode dat ze verplicht gesloten zijn. Die regeling geldt als sinds midden maart. De einddatum blijft voor iedereen een groot vraagteken.

“Zo lang de huurders van onze handelspanden geen inkomsten kunnen hebben, willen wij hen zoveel mogelijk helpen door bij te dragen aan het reduceren van hun kosten.”

Miguel Vandereyt ziet die ongekende einddatum niet als een gevaar: “Toen de maatregelingen tot verplicht sluiten van kracht gingen, ben ik onmiddellijk beginnen nadenken hoe ik een hart onder de riem kon steken van onze kleinhandelaars. Voor mij is het een berekend risico. Ik vind het ook belangrijk om een waardevolle partner te zijn voor mijn huurders. Het kwijtschelden van de huurgelden past gewoon in de filosofie van Valore. Kleinhandelaars hebben vandaag echt genoeg zorgen aan hun hoofd. Naar mijn gevoel kunnen ze zich beter concentreren op oplossingen voor het wegvallen van inkomsten in plaats van het hoofd te breken over het betalen van huurgelden voor een pand dat tijdelijk gesloten is.”


Samen denken aan morgen


Het spreekt voor zich dat de betrokken kleinhandelaars deze geste erg kunnen appreciëren. Miguel Vandereyt hoopt dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen: “Niemand zal beweren dat de handelaars in de Hasseltse binnenstad het de afgelopen maanden altijd gemakkelijk hebben gehad. Het is goed dat we mekaar steunen en samen blijven zoeken naar creatieve oplossingen. Voor nu maar ook voor de toekomst. Ik hoop echt dat het hele verhaal rond lokaal winkelen na de coronacrisis niet naar de achtergrond verdwijnt. Vandaag zie je heel veel sympathie voor de lokale handelaar, maar we moeten proberen om dat ook in de toekomst stand te laten houden.”


Voor zijn eigen sector ziet Vandereyt toch ook mogelijkheden: “Voor mensen die de middelen hebben, is investeren in vastgoed ook vandaag een goede keuze. Voor mensen die bij een bank moeten aankloppen voor een lening ligt dat anders. Hen raad ik aan om te wachten tot deze onzekere tijden voorbij zijn.”

“Meegenieten als alles goed gaat maar zeker ook kunnen delen in de pijn.”

Vastgoedcreator Valore schort de huurgelden en provisies voor kleinhandelaars op zolang zij in lockdown zijn.


www.valore.be