Samen sterk:
deze wondernemers gaan ervoor

Weekbox als gezond alternatief voor thuis koken

De traiteurzaken van Fonteyne The Kitchen, een familiebedrijf en gevestigde waarde in het Brusselse, proberen nog steeds open te blijven in deze bijzondere tijden. Als aanvulling lanceerden ze onlangs de webshop Weekbox met kant-en-klaarmaaltijden die aan huis geleverd worden.Vers aan huis


De trend om ook online maaltijden aan te bieden, speelde al langer bij het team van Fonteyne The Kitchen. Phil Buydens: “De hele coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we nu meer spoed hebben gezet achter het aanbieden en aan huis leveren van verse maaltijden. Onze weekboxen werden nog maar heel recent gelanceerd en we merken nu al dat de vraag toeneemt.


“In elke weekbox zitten drie kant-en-klaarmaaltijden die met vers aangeleverde streek- en seizoensproducten bereid zijn.”

Zo’n weekbox bevat minstens drie gerechten die dagelijks met vers aangeleverde streek- en seizoensproducten bereid zijn. Daarnaast bieden we online een aantal extra’s aan zoals soep, nagerechten en meer feestelijke gerechten. Ook onze klassiekers, zoals spaghetti bolognaise, lasagne en zalm, leveren we nu aan huis.”

Hygiëne voorop


Je kunt kiezen tussen de maaltijdformules Do Nothing, waarbij de gerechten 100% kant-en-klaar zijn en Do Something, maaltijden die nog om een finale, kleine handeling van hoogstens vijf minuten vragen. Zoals een stukje vlees bakken, een tomaat snijden, de voorgesneden krokante groentemix wokken, … Phil Buydens: “We merken dat onze weekboxen zeker ook een oplossing zijn voor ons ouder cliënteel. Zij geraken niet meer zo gemakkelijk in onze winkel. Zo zijn er volwassenen die voor hun ouders of grootouders weekboxen bestellen en veilig door ons aan huis laten leveren.


“Volwassenen bestellen voor hun ouders of grootouders weekboxen, en laten die door ons veilig en contactloos aan huis leveren.”

Maar evengoed is het een aangename afwisseling voor de hele week zelf thuis koken. We kijken er ook streng op toe dat alles onder strikte hygiënische omstandigheden gebeurt. Niet alleen in onze keuken, maar bijvoorbeeld ook bij het transport van de maaltijden. Onze chauffeurs werden hiervoor opgeleid en dragen mondmaskers en handschoenen.”

Leveringen per bakfiets


De weekboxen van Fonteyne The Kitchen worden in het Brusselse en in de regio Antwerpen aan huis geleverd. In Brussel gebeurt dat niet alleen met gekoelde bestelwagens, maar ook met een aangepaste bakfiets met gekoelde frigo. Men kan de maaltijden ook in een van de winkels van Fonteyne The Kitchen ophalen.


De prijs van een maaltijd varieert meestal tussen 9 en 14 euro - leveringskost inbegrepen. Bij afhaling in de winkel krijgt men 15 euro korting op de totale rekening. Als het van Fonteyne The Kitchen afhangt, moet de Brusselaar of Antwerpenaar niet meer het huis uit om lekker en gezond te eten!


www.weekbox.be

www.fonteynethekitchen.be